Mer grønnsaker i hverdagen : Grønnsakslapper!

Har satt meg som oppdrag å få mer grønnsaker i hverdagen, enda mer enn før. Vi, både jeg, mannen og ungene har alltid spist grønnsaker men jeg ikke nok av det og grønnsaker er nok om man skal være ærlig det man lar være igjen på tallerken for å få plass til dessert. Dette skal hvertfall vi ha slutt på hjemme hos oss, har derfor funnet frem en av meg selv jeg ikke visste om tidligere. Man kan jo lage nesten alt man ellers er glad i og bytte ut mye av ingrediensene med grønnsaker i ulike varianter. 
 

Vi har nylig fått et fenomen i huset blant barna som går ut på at dem spiser så lite synlig grønnsaker som overhode mulig, noen som har det sånn? 
Så jeg gjemmer grønnsakene i maten og ser hvordan det går. 

 

Grønnsakslapper

Ingredienser : 1 brokkoli, 1 blomkål, 1 kålrot, 6 storegulrøtter, 2 poteter
                     1 egg, 3 ss speltmel eller hvetemel, 0,5 dl matfløte, 1/2 ts salt

 

1. Kutt opp og kok grønnsakene møre 
2. Mos grønnsakene til en jevn blanding i smoothiemaker eller med stavmikser (ta det du har) 
3. Ta av ca halve blandingen og spar den til å lage en grønnsaksgrateng med pasta og skinke (oppskriften min kommer i morgen) 
4. Ta en ny bolle, visp sammen 1 egg, matfløte og salt. Bland så i grønnsaksmosen, rør godt. Sikt inn melet litt og litt til ønsket konsistens.
5. Stek lappene i på middels sterk varme, gjerne i litt margarin/smør. (ikke for mye smør for da kan lappene bli dvaske)

Passer godt sammen med salt kjøtt, eller server dem som de er og ha på syltetøy eller noe annet godt :-) 

Det falt i smak her i huset!  

2 kommentarer

lisarorvik

09.12.2016 kl.13:30

Dette så godt ut :)

bareeimamma

09.12.2016 kl.13:32

lisarorvik: Takk, så hyggelig at du syntes det :)

Skriv en ny kommentar

bareeimamma

bareeimamma

29, Verran

Malin, det er meg - for tiden er jeg bare ei mamma. Høres kanskje ut som jeg ikke gjør stort men vil tørre å påstå at det å være mamma er like viktig som noe annet, for meg er det verdens viktigste jobb. Har 3 flotte barn, og en flott samboer. Har også en kjempegøy hobby som forhandler av helse&velværeprodukter, samt er i oppstarten av mitt eget "Spa på døra" - spennende tider i møte. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe :-)

Kategorier

Arkiv

hits